Учени откриха още полезни свойства на бирата

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Две вещества в бирата имат благотворно влияние върху човешкия организъм. Става дума за съединението ксантогумол и веществото, наричано изо-алфа горчиви киселини, които се съдържат в хмела.

Първата съставка спомага за предотвратяването на затлъстяването на черния дроб и може да предотврати образуването на ракови клетки в този орган.

Киселините, които придават горчив вкус на популярната напитка, дават скорост на метаболизма и помагат за обработването на глюкозата.

“Нашите резултати може да се използват при разработването на препарати за борбата срещу затлъстяването и диабета”, каза професорът от университет в западния германски град Нюрнберг Клаус Хелербранд. Той обаче допълни, че високото количество на алкохол в бирата неутрализира действието на двете полезни съставки.

По-рано италиански експерти заяви, че изпиването на половин литър от кехлибарната напитка дневно има благотворно влияние върху сърдечната дейност. Причината за положителното въздействие са фосфорът, йодът и наличието на антиоксиданти в бирата.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама