4 идеи за супер здравословна неделна закуска

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Почивните дни са времето, когато можем да си приготвим семейна закуска и да й се насладим, без да бързаме и да се притесняваме от тиктакането на часовника. Традиционните пържени филии, питки и баници са много вкусен вариант, но закуската може да е и много по-пълноценна.

Ето няколко варианта:

Традиционните палачинки можете да разнообразите по няколко начина. Единият от тях е да ги направите изцяло нетрадиционни като заместите брашното с банан. Съотношението е на един банан (изберете добре узрял) да сложите две яйца. Количеството на бананите и яйцата зависи от това колко човека трябва да похапнат, но за да сте сити, предвидете по един банан на човек. Приготвянето е съвсем лесно. Намачквате хубаво с вилица бананите и добавяте към тях яйцата, разбивате възможно най-добре. За да подобрите още повече вкуса, можете да добавите канела, ванилия или какао. Печете в незалепващ тиган като нормални палачинки.

Друг вариант е да заместите брашното с фини пшенични трици, а за да е по-вкусничко, сложете червени боровинки. Имайте предвид, че трябва да разбърквате сместа преди всяко сипване в тигана, защото триците често се утаяват.

Ако сте любители на овесените ядки, можете да си приготвите вкусни солени курабийки с тях. Отново здравословни. Изберете фини овесени ядки, налейте малко мляко и чукнете едно или две яйца според количеството на овесените ядки. Тестото трябва да стане лепкаво, но в никакъв случай да не тече. Добавете настъргано сирене – колкото желаете. Оформете малки топченца и ги натиснете между дланите си, за да се сплескат. Наредете ги върху хартия за печене и пъхнете в загрята фурна. Печете, докато станат златисти. Минути преди да ги извадите от фурната, по желание можете да поръсите с настърган кашкавал.

По-лесен вариант за закуска с овесени ядки е следният: кипнете вода, полейте с нея количеството овесени ядки, което сте решили, че ще е за една порция. Добавете мъничко масло, натрошено сирене и кашкавал. Те ще се разтопят от горещата вода и ще направят овесените ядки неустоимо вкусни.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама