Цената на кравето масло набъбна с още 9.5 %

Кирил Александров
Кирил Александров
1 Минути

Цената на кравето масло се повиши с още 9.5% на едро през изминалата седмица. Това сочат данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Стойността на малкото пакетче мазнина от 2.10 лева в края на предходния седемдневен период, вече достига 2.30 лв./125 г по борсите.

Опасен фунгицид открит в три марки масло у нас

Най-голямо седмично поскъпване обаче има при доматите от открити площи, последните свежи зеленчуци от полето са добавили почти 40% върху цената си. В същото време ръст има и при оранжерийните домати и краставици. Поскъпват също така корнишоните, зеления пипер, патладжана и дори морковите.

Кога да приберем морковите, ряпата и другите кореноплоди през есента

При основните хранителни продукти прави впечатление, че наред със софиянци, за по-скъпи стоки в гастронома плащат също така хората от Ловеч, където килограмът кашкавал твърдо се е заковал на 15 лева. Над 5 лева е килограм кайма в Пловдив, Ямбол, Стара Загора и Сливен, докато в Добрич този продукт може да се намери и по три лева. В добруджанския град обаче се продава най-скъпото замразено пиле през изминалата седмица.

Кирил Александров работи като журналист от 2006-а година. Преди да работи в Agrozona.bg, е бил част от екипите на Агенция "Фокус", сп. Тема и сайта Expressnews.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА