За какво са полезни сините сливи

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Освен изобилното слънце и възможностите за повече пътувания, богатството на лятото е и в това, че ни предлага изобилие от плодове и зеленчуци. Един от вкусните плодове на сезона са сините сливи. Разбира се, те са прекрасна съставка за сладкиши и сладка, но най-много ползи ще донесат на организма, ако ги консумираме пресни.

Като всеки плод, те също са богати на витамини и минерали. Съдържат витамини А, C, К, витамини от група В, както и витамин Е. Сред минералите, които приемаме, похапвайки сини сливи, са фосфор, магнезий, желязо, калций и цинк. Този вид плод съдържа в себе си голямо количество фибри, които подпомагат храносмилането и създават чувство за ситост. Поради това, както и поради факта, че са нискокалорични, те се препоръчват в хранителни режими за отслабване или като междинна закуска между храненията, за хора, които държат на перфектната форма.

В народната медицина сините сливи – както пресни, така и сушени, и на компот, от много десетилетия се използват като средство, спомагащо очистването на организма от отпадъчни вещества.

Изследователи са установили, че сините сливи предотвратяват проблеми, свързани със затлъстяване като повишени нива на холестерол, сърдечно-съдови проблеми и диабет. Освен това този плод има и противовъзпалителни свойства.

Заради богатото си съдържание на витамин С и антиоксиданти тези плодчета освен за имунитета, се грижат и за добрия външен вид на кожата и за това тя да изглежда млада по-дълго време.

Четете още: 6 храни за плосък корем

10 храни, които можете да ядете без угризения

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА