Първите договори по ПРСР 2014-2020 г. ще бъдат връчени утре

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Утре, 9 декември 2015 г., министърът на земеделието и храните Десислава Танева и изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“-Разплащателна агенция Румен Порожанов ще връчат първите сключени договори по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., съобщават от пресцентъра на МЗХ.

От ведомството посочват, че по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности” на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие” от ПРСР 2014-2020 г. са сключени 66 договора. Общата им стойност е 3 366 616,20 лева. Първият прием на заявления по подмярката беше проведен в периода 12 август – 4 септември 2015 г.

 Ще бъдат връчени и първите  договори от подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ на Мярка 4.1 „Инвестиции в материални активи“ от Програмата, чиито размер на одобрена субсидия е 5 139 419 лв.

Официалното връчване на договорите е планувано след заседанието на Министерски съвет в Гранитна зала. На събитието е поканен да присъства министър-председателят Бойко Борисов, посочват от МЗХ.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА