Търговците на храни в Германия искат свободна от ГМО храна за животните

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

С консенсус търговците на храни на дребно в Германия са изискали Немската птицевъдна асоциация да спре употребата на храна за животните, която е продукт на генно инженерство, съобщава worldpoultry.net. Искането е от 1-и януари 2015 г. да не се използва ГМО храна при производството на яйца и птиче месо. Дискусиите са започнали през февруари тази година, когато асоциацията оттегля ангажимента си да използва само не-ГМО соя при отглеждането на птици. По въпроса е сформирана работна група. Ако тя реши, че храненето със свободна от ГМО храна е възможно, изпълнителният директор счита, че трябва да се сключи споразумение на индустриално ниво.

Германия отглежда много добитък и е зависима от внос на соя и соеви продукти като източник на протеин за животните. Страната потребява 6 млн. метрични тона еквивалент на соя годишно като почти цялото количество от нея е произведено от ГМО вариации.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА