Индустрията за месо в Украйна ще се бори да запази данъчните преференции

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Министерството на земеделието на Украйна е решило да удължи периода на преференциалния данъчен режим на повечето земеделски предприятия до края на 2014 г. като последица от натиска на организации, представляващи производителите на месо в страната и фермерите, съобщава globalmeatnews.com.

В началото на 2015 г. обаче преференциите трябва да престанат, според обновен меморандум за реформите в Украйна, които трябва да се предприемат, за да бъде отпусната помощ от Международния валутен фонд. В същото време представители на индустрията за месо в Украйна и на социални обединения са обявили, че няма да се откажат и ще се борят за запазване на преференциите, тъй като те са от особено значение за оцеляване на индустрията с добитъка в страната.

Според меморандума обаче краят на преференциалната данъчна система е ключов момент в одобрената от борда на директорите на МВФ програма за реформи.

Според украинския аграрен анализатор Андрей Краснов без данъчни облекчения 60% от предприятията за добитък ще станат непечеливши. Според изчисления на анализатори промяната на данъците ще засегне 56 хил. домакинства, които се занимават с фермерство са наели над 650 хил. човека.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА