Службата за съвети в земеделието в Добрич е провела 2200 консултации за 2012 г.

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

Годишна работна среща на служителите в Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) ще се проведе в сряда, 16 януари. Това съобщи радио “Добруджа”, цитирайки ръководителя на звеното в Добрич Маринела Георгиева.

2200 консултации са проведени в офиса на службата в Добрич за изминалата 2012 г. 917 от тях са по мярка 141 – Полупазарни стопанства в процес на преструктуриране от Програмата за развитие на селските райони. Освен това са подпомогнати одобрените 270 бенефициенти през предходните години на които са попълнени заявления за плащане. , а разработените по мярката бизнес-планове са 224. В началото на 2012 г. са обучени за присъждане на професионална квалификация „пчелар-проверител”, желаещите да ползват средства от Нац. пчеларска програма за борба срещу вароатозата. Проведен е курс по мярка 111 на тема „Агротехника на различни земеделски култури”, свързан с изискването одобрените за усвояване на средства млади фермери да имат задължителен образователен курс в рамките на 150 обучителни часа. Четири са съвместните обучителни семинари със Селскостопанска академия (ССА). Двата от тях са проведени в Добрич и са на тема: „Биологично производство на земеделски продукти” и „Приложно пчеларство в промишлени пчелини”, а другите два – в Шумен на тема: „Етапи при отглеждане на лавандулата” и „Отглеждане на овце за мляко”, като поканените лектори са научни капацитети от ССА. Експертите от Националната служба за съвети в земеделието – офис Добрич взимат участие, изнасяйки лекции, във всички инициативи на Добрички панаир.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА