856 дка гори са засадени през 2012 г. в областите Добрич и Варна

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

През миналата година в областите Добрич и Варна са създадени 856 декара нови горски култури, като през тази е планирано залесяването на площ от 593 декара. Това съобщи в ефира на радио „Добруджа” инж. Никола Симеонов – директор на Регионалната дирекция по горите-Варна. Залесяването е най-активно в Балчик, където се работи по проект „Лайф +”. В базовите разсадници на Горско стопанство Добрич и Ловно стопанство-Балчик се произвеждат фиданките, които след това се засаждат. Най-често това са дъб, акация, черен бор, ясен и липа.

На територията на Горско стопанство-Варна защитните пояси заемат почти 50% от всички горски масиви. Те са завършена система и почти няма планирани територии, които да не са залесени. Няма пояс, в който да е извършена сеч и след това дърветата да не са възстановени, категоричен е шефът на дирекцията.

1994 са съставените актове за административни нарушения, свързани с горския фонд, през миналата година, което е повече сравнение с 2011г. Най-голям е ръстът на установените нарушения за добив – над 660, при 220 година по-рано. За транспортиране са съставени близо 550 акта, при 236 през 2011г. За установените нарушения на прокуратурата са изпратени 852 преписки.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements