3500 забавени документа са открити в ДФЗ

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

Над 3500 забавени документа са описани в доклад, поръчан от новия директор на държавен фонд “Земеделие” Атанас Добрев, е заявил той пред БНР. По думите му за 4 дни фондът е платил повече от 15 млн. евро по ПРСР за изпълнени проекти, договорени през 2012 г. Добрев е подписал 47 договора по мярка 121 за модернизиране на селски стопанства, предимно за биологична продукция, одобрени са и 84 тръжни процедури на общини, които са кандидатствали с проекти за селски туризъм и за подобряване на инфраструктурата в селските райони, по мерки 321 и 322.

Добрев отчита, че са одобрени планирани търгове на 34 общини, за да могат да стартират обществени поръчки по договорени проекти и са изпратени 19 писма до кметове за допълнителни уточнения по минали търгове. Новият директор на ДФЗ посочва, че е подписал над 60 окончателни анекса към договори на общини, включително по ос 4 “Лидер”. Стартирало е подписването на договори на бенефициентите по мярка “Преструктуриране и конверсия на лозя” , около 65 проекта за конверсия са сортовия състав на насажденията са приети. Сред отчетените от Добрев дейности са и 1,7 млн. лева, изплатени за реклама на български продукти в чужбина по схемата на промоционалните програми. Плащанията са междинни и се разпределят между четири асоциации.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА