142% повече са доставените дърва спрямо миналата година

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Никой няма да остане без дърва. Това каза служебният министър на земеделието Явор Гечев по време на дискусия “Да намалим сметките – енергийната бедност и цените”, организирана от Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент (ЕП), предаде БТА.

По думите му има затруднения в 7-8 общини с частичен недостиг, който се запълва в момента. “Масови проблеми с доставката на дърва в момента не би трябвало да има”, заяви той.

Към днешна дата 142 процента повече дърва са доставени, отколкото миналата година, посочи Гечев, според когото в момента има аномалии.

Цените са изключително високи

Дървата се оказва, че са най-евтиният възможен ресурс за отопление, каза той. Служебният министър добави, че има психоза сред хората, което личи от огромните количества дърва, които се търсят в повече в сравнение с миналата година. По думите му има населени места и цели общини, които заявяват 5 пъти повече дърва в сравнение с миналата година.

“Всичко, което можеше да мине на дърва като най-евтин ресурс, мина на дърва, включително промишлени предприятия, цялото оранжерийно производство”, коментира още Явор Гечев.


Четете още:

Ще ползваме 2,250 млн. куб. дърва от българската гора за отопление през тази година

Явор Гечев: До месец ще бъдат доставени 100% от заявените количества дърва

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА