1175 чиновници по-малко в МЗХ за година

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

 1175 чиновници по-малко в МЗХ за година. Намалението е  с 10,83 %. Съкращения на щатни бройки са извършени в ИАГ; БАБХ; Изпълнителна агенция по селекция, репродукция в животновъдството; ИАРА; Изпълнителна агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол; Селскостопанска Академия и Национална служба за съвети в земеделието.

 Към днешна дата в системата на МЗХ работят 9 679 души, а до 1 януари 2015 г. този брой е бил 10 854. Общият брой на щата към МЗХ включва числеността на персонала във второстепенни разпоредители с бюджетни средства, централната администрация на МЗХ и областните дирекции  по „Земеделие“.

 Броят на числеността в структурите – второстепенни разпоредители с бюджет към МЗХ е 7 211. Общият брой в централната администрация е 654 щатни бройки, а в областните дирекции „Земеделие“ – 1 814.

 МЗХ закри две от своите второстепенни структури – Националната служба по зърното и Контролно-техническата инспекция. Функциите на закритите структури преминаха към МЗХ и областните дирекции „Земеделие“. Щатните бройки са разпределени към централната администрация на ведомството и ОД „Земеделие“. Контролът за качеството на зърното се възложи на Българската агенция по безопасност на храните, като в структурата й премина Централната лаборатория за окачествяване на зърно, зърнени продукти и фуражи.

В министерството бе създадена и дирекция „Морско дело и рибарство“, която е отговорна за прилагането на Общата политика по рибарство на ЕС и определянето на националните приоритети в сектора,  изпълнява и функцията на Управляващ орган на новата „Програма за морско дело и рибарство“ 2014 – 2020 г.    В следствие на разпределението на дейността на двата закрити второстепенни разпоредителя и създаването на ново звено в МЗХ, общият брой в централната администрация нараства с 52, а в областните дирекции „Земеделие“ с 97.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА