Започна презапасяване с яйца за Великден

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Месец преди Великден се наблюдава презапасяване и с този яйца, тъй като прогнозите на експертите са, че и при него може да има поскъпване. Страхът на хората, че българските яйца ще достигнат 50 ст. за брой, ги провокира да сверят различните промоции в хранителните вериги и да опразнят рафтовете. За момента яйцата във Великотърновско се търгуват на една от най-достъпните цени у нас – средно 20 ст. за брой, сочи анализ за цените на едро, изготвен от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, предаде в. Борба.

Срокът на годност на продукта е до 5 седмици, но се смята, че колкото повече дни минават, яйцата губят голям процент от полезните качества, които съдържат. Според изследвания идеалната температура, при която могат да престоят, без да се развалят, е от 2 до 7 градуса.

агнешко, вериги, Agrozona.bgИма индикации и за запасяване с агнешко

Там обаче интересът е предимно от хора в активна възраст. Една от големите вериги пусна отстъпка в цената на предна четвъртина плешка и задна четвъртина бут. В рамките на текущата промоция те се продават съответно за 16,95 лв./кг и 18,45 лв./кг. Тази маркетингова стратегия за привличане на клиенти обаче разгневи местните овцевъди. Проблемът идва от това, че предлаганата стока е внос от Северна Македония и подбива продукцията на родните фермери.

За тази кампания до момента няма предложения за цена на агнешкото. Чуват се само гласове на фермери, които говорят за 10-12 лева за кг живо тегло. В чест на истината имаме цена от 10 лева за кг в района на Сандански. Прогнозната цена от 20-22 лева за кг трупно няма да е по джоба на всеки и съществува опасност да липсва търсене.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА