Зам.-министър Абазов: Акцията на мобилните групи по границите е успешна

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Акцията на мобилните групи по границите за нерегламентиран внос е успешна и резултатите от нея са напълно видими – това обясни зам.-министърът на земеделието Бюрхан Абазов в отговор на журналистически въпрос по време на откриване на техническа изложба в РУ, съобщава пресцентърът на МЗХ.

“Само за три-четири дни работа екипите напълно спряха нелегалния внос на зеленчуци и плодове, което веднага рефлектира на нашите пазари и цената се стабилизира. Това даде възможност на нашите зеленчукопроизводители и овощари да продават собствената си продукция на нормални цени и съответно да имат нормалните доходи”, каза зам.-министърът.

Контролът по границите ще продължи в активния сезон, докато българските зеленчуци и плодове са на пазара, а засиленият контрол по границите ще бъде утвърден като постоянно действаща мярка, припомня МЗХ.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА