За наименования с временна национална защита не може да се ползва ЗГУ

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

При употребата на наименования с временна национална защита не могат да се добавят думите „защитено наименование за произход“ или „защитено географско указание“, както и съответния символ и абревиатура, това гласи проект на Наредба за промяна на Наредбата за специфичните изисквания при осъществяване на официален контрол върху употребата на защитени географски означения и храни с традиционно специфичен характер.

Правна закрила на наименованието с временна национална защита става чрез  вписване в базата данни на производителите на съответния продукт. Тази информация се публикува на интернет страницата на Министерство на земеделието и храните.

Условията за ползване наименованието, на което е предоставена временна национална защита, са то да е вписано в базата данни на МЗХ, земеделският продукт или храната да съответства на спецификацията, производителите да имат сключен договор за контрол за съответствие на продукта с одобрената спецификация с контролиращо лице, получило разрешение за това според нормативната база.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА