Вижте какви плащания предстоят за земеделските стопани през юни

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

През месец юни предстои извършване на плащания по две интервеции за директни плащания по Кампания 2023

Съгласно индикативния график на ДФЗ, до 30-ти юни се планира да бъдат изплатени средства по мярката за хуманно отношение към животните и антимикробна резистентност (ХЖ-АМР).

По биологичните интервенции, предстои да бъдан направени плащания за земеделски земи в зони от Натура 2000 (Натура 2000).

В края на май ДФ ”Земеделие” преведе 9 738 587 лв.  по сметките на 46 424 кандидати за окончателната оторизация по интервенцията „Допълнително преразпределително подпомагане на доходите за устойчивост“ (ДП-ОПДУ) за Кампания 2023 г. През май бяха преведи и средства по интервенцията „Допълнително подпомагане на доходите за млади земеделски стопани (МЗС)“  и по агроекологичната интервенция „Опазване на местни автохтонни породи, важни за селското стопанство“.

Друга важна дата за земеделските стопани през месеца е 3-ти юни, когато ДФЗ стартира прием на заявления за кредитиране на одобрени проекти за интервенции в сектора на пчеларството.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама