Винена карта локализира лозята и винопроизводители

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Проект „Обмен на опит и добри практики във винопроизводството – принос за по-добро трансгранично икономическо развитие” по Програмата за трансгранично сътрудничество България-Македония 2007-2013 г. беше завършен със закриваща пресконференция. Събитието, организирано от сдружение „Евроинтегра”– клон Кресна – Сандански, се проведе днес в Благоевград, информират от сдружението.

Проектът е допринесъл за по-доброто икономическо развитие в българо-македонския трансграничен регион чрез повишаване качеството и популяризиране на трансграничната винена продукция на национално така и на европейско ниво, съобщават от„Евроинтегра”.

Реализираните дейности по проекта включват основаване на първото в рамките на програмата „Сдружение на енолозите на Република Македония” в помощ на всички Македонски винари и винолюбители; провеждане  на 2 специализирани обучения в двете държави, които са допринесли за по-добрия обмен на информация между макендонските и български енолози и са запознали участниците с европейските наредби за винопроизводство. Издаден е наръчник „Новости в света на енологията“ на български и македонски език с включени най-добри европейски практики в лозарството и винопрозиводството. В рамките на проекта е създадена и винена карта, която индикира всички лозя и винопрозиводители в региона.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА