Видео указания за работа с новата географска карта в СЕУ

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) създаде видео с указания за работа с новата географска карта в СЕУ. Видеото е направено с цел запознаване на земеделските стопани с новите визия и функционалности на дигиталната карта. Тя е част от Географска информационна система (ГИС), действаща в Системата за електронни услуги (СЕУ).

Видеото е публикувано в YouTube канала на ДФЗ.

Промяната бе наложена предвид бързото развитие на технологиите в областта на електронните услуги и необходимостта ДФ „Земеделие“ да предоставя на своите кандидати най-новото и най-доброто в тази сфера.

Новата платформа ще позволи оптимизиране на съществуващите функционалности за геопространствено заявяване. Освен това има опция за добавяне на нови такива, с оглед улеснение на земеделските стопани при работата с ГИС модула. Целта е стопаните да могат да използват всички възможности, които системата позволява за ефективна и облекчена работа.

Подобренията в СЕУ включват и разширяване обхвата на интервенциите, свързани с промените в нормативната база, основани на Стратегическия план на Р. България. Нововъведенията са направени на база събраната обратна връзка от кандидатите на ДФЗ.

Кандидатите по интервенциите на Директните плащания за Кампания 2024 могат да подадат заявленията си за подпомагане до 30 юни.

Държавен фонд „Земеделие“ продължава да подобрява системите си като следи и  анализира и обратната връзка, получавана от земеделските стопани на база на техния потребителски опит при работата със СЕУ.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама