Васил Грудев: Не по-рано от юни-юли 2015 година ще получим одобрение на ПРСР

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Не по-рано от юни-юли 2015 година ще получим одобрение на Програмата за развитие на селските райони. Това каза заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев по време на четвъртия дискусионен форум на тема „Строителството през 2015 г. – перспективи и предизвикателства. Възможностите през новия програмен период 2014 – 2020“, организиран от Камарата на строителите в България (КСБ), предаде репортер на агенция „Фокус“. „Програмата за развитие на селските райони предлага допълнителен инструментариум, който може да подпомогне, както частния бизнес така и общините, които са бенефициенти. Програмата е един допълнителен механизъм, насочен към отделни и малки общини, но такава е философията на програмата. Тази година беше нулева“, обясни Грудев. По думите му, официално Програмата за развитие на селските райони е била изпратена в ЕК като първоначален вариант едва през юли тази година. 

„Амбицията ни е до края на декември да отгoворим на 426 коментара, които бяхме получили от ЕК през септември. Ще стартираме програмата неформално, без формалното одобрение на комисията още в началото на следващата година, но ще си позволим да предприемем собствен риск в мерките, които са свързани по-скоро в инвестициите на земеделска техника“, каза още Васил Грудев.
Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements