В Кранево празнуват Фестивал на цацата

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Първият по рода си Фестивал на цацата се провежда в курортното село Кранево от 10 до 12 юни. 1 тон цаца, миди, калкан и всякакви други морски деликатеси ще бъдат предложени на хилядите гости на събитието.

Организаторите очакват над 15 хил. посетители както от близките курорти Албена и Златни пясъци, така и от Варна, Добрич и другите градове в района. Фестивалът съвпада и с празника на селото, който е в събота.

Кметът на Кранево Румен Николов и кулинарният шеф Ути Бъчваров ще премерят сили в кухнята. В събота кметът ще забърка и раздаде 300 литра кметска рибена чорба, а в неделя неговият опонент трябва да очарова гостите на феста със специалитет миди с ориз. Блюдото на Бъчваров също ще е 300 кг, по информация на “Дарик”.

Групите “Карандила Джуниър”, “Тутуртка”, Рафи, “Тоника СВ” са потвърдили участие във феста. Купонът ще тече от сутрин до късна вечер. Ще се разказват вицове на рибарска тема, ще има надпиване с бира и надяждане с цаца. Сред атрактивните състезания е скок в басейн с жива риба, където храбреците ще трябва да ловят морските твари.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА