40 изби се събират на винен фест в Бургас в края на юли

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Ще бъдат избрани най-добрите вина от различни категории

40 винарни, предлагащи от 1 до 12 вина, ще се съберат на тазгодишното издание на Wine and Spirits Fest Burgas 2022, който ще се проведе в Бургас в последните три дни на юли в залите на експоцентър „Флора“, съобщават организаторите. През 2022 г ще се проведе десетото поредно издание.

Wine and Spirits Fest Burgas 2022 ще събере големите имена и новите звезди в производството на вино в България. Родните брандове, признати в цял свят, и тези, които тепърва представят на пазара компилациите си от розе, бели и червени вина, ще внесат бохемска наслада в лятното ни ежедневие.

Посетителите ще могат да дегустират, да договорят търговски условия за разпространение или да си закупят продукти на място на доставна цена. Лично самите производители, технолози или професионалисти, добре запознати с продуктите, ще разказват за детайлите по производството, технология и за най-новите тенденции, казват още организаторите.

На място ще се предлагат за дегустация и купуване традиционни меса и храни, уникални деликатеси и млечни продукти без аналог на пазара, с изключително качество и вкус, познат на поколения българи. Деликатесите са приготвени по стари рецепти с 100 % натурални съставки. Не се влагат консерванти, подобрители, оцветители или вредни за здравето вещества.

Освен традиционни, тази година ще има италиански гурме специалитети и брускети.

По време на тазгодишното издание на Wine and Spirits Fest Burgas 2022 ще се проведе конкурс за вино, организиран съвместно със Съюза на енолозите в България. На него ще бъдат дегустирани и обявени победители в категориите – бяло, розе, червено и шумящи вина. Резултатите от конкурсите ще бъдат обявени на 30.07.2022 г.

За първи път пред гости и жители за Бургас ще бъдат отворени колекционерски бутилки от ограничени и строго лимитирани серии френско шампанско.

Награди ще има и за посетителите, обещават организаторите.

Wine and Spirits Fest Burgas 2022 ще се проведе от 29 до 31 юли, от 16.00 до 22.00 часа, с подкрепата на Община Бургас.

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама