В кафето има съставки, които ни предпазват от Паркинсон и Алцхаймер

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

В процеса на изпичане кафето изработва веществата фенилиндани, които пречат да се развият болести като Алцхаймер и Паркинсон. Това установи канадска научна група от Изследователския институт Крембил и Университета на Торонто. Изводите на учените са публикувани от портала „Сайънс Дейли“.

Авторите са проучили три разновидности на кафето: светло изпечено, а също така тъмно изпечено с кофеин и без. Оказва се, че двата последни типа пречат за възрастовото намаляване на когнитивните способности, характерно за болестта на Алцхаймер и Паркинсон.

Това означава, че не кофеинът оказва положителния ефект, а друго съединение, изработвано при изпичането. Този оксидант са фенилиндани. Те пречат за образуването на така наречените амилоидни плаки, които усилват деменцията.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА