Утре служебният министър Грудев ще представи заместниците си

Златко Златков
Златко Златков
3 Минути

Утре, 13 август, от 14:00 ч. министърът на земеделието и храните Васил Грудев ще представи на медиите и обществеността своите заместници Георги Костов и Марина Бракалова.

Георги Костов е роден през 1959 г. в София. Завършва Висшия лесотехнически институт (сега Лесотехнически университет), София,  специалност „Инженер по горско стопанство”, специализация „Екология и опазване на околната среда”. В периода 1985-1988 г. завършва редовна аспирантура (докторантура), а през 1989 г. защитава научна степен доктор (кандидат на селскостопанските науки). От 1988 до 1997 г. работи като главен асистент и доцент по Общо лесовъдство в Лесотехнически университет. За времето от 1999-2003 г. работи като заместник декан на Факултета по „Горско стопанство” в Лесотехнически университет.  От 2003 г. ръководи  катедра „Лесовъдство” в Лесотехнически университет. Специализира е в Австрия, Швеция, Швейцария и Холандия. Участва в реализирането на няколко международни проекта, свързани с развитието на горите и националните паркове в България.

Председател е на Държавната агенция по горите от 30.06.2009 г.  до 21.10.2009 г., зам.-министър на земеделието и храните от 21.10.2009 г. до 08.09.2011 г., председател на Селскостопанска академия от 28.06.2011 г.  до 03.07.2012 г.

Марина Бракалова е родена в София. След Френска езикова гимназия, тя завършва Международни отношения, Юридически факултет в Софийския Университет през 2001 г. Преди да участва в създаването на Фондация ФОРА и да започне работа като неин Директор от края на 2005 г., Марина е главен представител за Програмите на Американски Червен кръст (АЧК) в България в периода 2004 – 2005. Като Програмен мениджър към АЧК, Марина управлява програми на АЧК в България и Румъния в сферата на организационното развитие. Участва в разработването на модела на работа и управлява Програма развитие на общностни модели за предоставяне на услуги на хора от третата възраст. В рамките на проекти на Международната Федерация на Червения кръст и Червения полумесец, тя е извършвала оценка на ефективността на проекти в Македония и Сърбия.

Извън oрганизациите на Червения кръст, Марина има опит като обучител и консултант в сферата на планиране на проекти, разработване на инициативи с участие на общността, организационно развитие по проекти реализирани от български НПО и международни програми.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements