Устойчивото използване на пестициди влиза в дневния ред на Съвета по земеделие и рибарство през юни

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Заседанието ще се проведе на 26-27 юни в Люсембург

Устойчивото използване на пестициди, политиките в областта на рибарството и други теми ще влязат в дневния ред на заседанието на Съвет по земеделие и рибарство на 26-27 юни 2023 г.

След представянето на доклад за напредъка от шведското председателство министрите ще обменят мнения по предложението за регламент относно устойчивата употреба на продукти за растителна защита (SUR)

Въз основа на информация от Комисията министрите ще проведат и обмен на мнения по селскостопански въпроси, свързани с търговията.

Друг акцент в срещата на министрите ще бъде общата политика в областта на рибарството и възможности за риболов за 2024 г.  Министрите ще обсъдят съобщението на Комисията относно актуалното състояние на Общата политика в областта на рибарството (ОПОР) и възможностите за риболов за 2024 г.

Съветът ще се стреми да одобри заключения относно пакета на Комисията относно политиката в областта на рибарството с акцент върху устойчив и конкурентоспособен сектор на рибарството и аквакултурата.

Актуални законодателни предложения

Освен това по време на предстоящото заседание на Съвета, Президентството ще информира министрите за актуалното състояние на законодателните предложения относно географските указания (ГУ), мрежата за данни за устойчивост на фермите (FSDN) и правилата за етикетиране на органични храни за домашни любимци.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements