Унищожителни валежи в Добричко през последното денонощие

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

Над 50 заявления от десет землища на Добричка област за щети от поройните дъждове са подадени в Областната дирекция “Земеделие”, съобщава БНР. Щетите са както от наводненията, така и от градушките. Има земеделски производители, чиито посеви и насаждения са 100 процента погубени. Унищожени са ниви с пшеница, ечемик, рапица, царевица, слънчоглед, овошки, лук, домати, краставици, тикви. Екипи на дирекцията правят огледи на място. Констатациите са за много по-големи щети.

В Регионалната здравна инспекция вече има и 29 сигнала за ухапани от кърлежи, а днес заради поройните дъждове ВиК отложи ремонтите по много от авариите на мрежата.

112 литра на квадратен метър е измереното количество валежи в Добричко за последното денонощие. Шахтите са препълнени, по улиците се стичат реки. Наводнена е детска градина в един от кварталите. Областната дирекция на полицията остана без ток и паспортната служба спря работата с клиенти. В селата има наводнени дворове и мазета, прокапали покриви. До момента в Противопожарната служба са получени 15 сигнала. Наводнени къщи и частни дворове има в селата Драганово, Опанец и Богдан. Река Батовска излезе от коритото си и наводни три села. В курорта Албена са наводнени два хотела. Наводнения има и Каварна и село Кранево.

Щетите от дъждовете и градушките този месец в Добричко са за стотици хиляди левове.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements