Тютюнопроизводителите ще получат 70 милиона лева за Кампания 2024

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Близо 71 млн. лв. ще получат тютюнопроизводителите по интервенцията Преходна национална помощ за тютюн (ПНДТ) за Кампания 2024 г. Това става ясно след проведена предварителна съвместна работна среща преди Консултативен съвет (КС) по тютюна към Министъра, между държавни експерти на Министерство на земеделието и храните (МЗХ) и представители на сектор „Тютюн“ в България.

По време на срещата е проведен и дебат относно необходимостта от продължаване на Интервенция ПНДТ и през следващ програмен период на ЕС (2028-2034).

Свързано с подготовка на предстоящ КС по тютюна  двете страни се обединихме около нов период за фиксиране на дата на заседанието, а именно между 25 юни – 05 юли 2024 г., съобщиха от НАТ-2010.

Аргументите на участниците за решението КС да се проведе на следните дати е събиране на финални данни за реколта 2023; Приключване на вписване в Регистър Тютюн с краен срок 31 май 2024 г; Приключване на Кампания 2024 и прием на Заявления с краен срок 24 юни 2024 г.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама