TTIP, дебат: Монокултурните насаждения са с по-ниска енергийна продуктивност

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Георг Тупарев, член на партия „Зелените“, каза по време на публичен дебат на тема: „Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции между САЩ и ЕС (TTIP): За или Против?“, че се създава впечатлението, че САЩ са хомогенно “За” споразумението, а това не е така. Дебатът се състоя в Дома на Европа в столицата. Участие в него взеха още Светослав Малинов, евродепутат от ЕНП, Десислава Николова, главен икономист в Института за пазарна икономика и Кирил Петков, управител на Българска компания за развитие.

Тупарев посочи, че земеделието има голям проблем, който се състои в това, че през следващите десетилетия трябва да изхрани 10 млрд. души население на Земята. По думите му според Департамента по земеделие на Щатите най-продуктивното земеделие е саванното. Георг Тупарев посочи още, че в територии с включени пасища, дървета и други насаждения, енергийната продуктивност е 3-4 пъти по-висока от площи с монокултурни насаждения. Ако се сметнат и разходите, продуктивността нараства до 9 пъти.

Анета Стефанова

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА