Цените на зърното на световните фондови борси най-накрая се покачиха

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

След четири сесии на спад в цените на договорите за зърно и достигане на няколко месечни дъна, в средата на седмицата най-накрая имаше отскок. Пшеницата по договора MATIF за доставка през март поскъпна с 1,9%.

Лошата поредица от котировките на зърнените контракти на световните борси беше прекъсната вчера, като цените на всички зърнени култури се повишиха, най-вече на пшеницата. Може би по отношение на посоката на промените в цените през следващите седмици на фондовите борси, предстоящият месечен доклад на USDA, ще помогне, наред с други прогнози за световния зърнен баланс през настоящия сезон.

Цените в декемврийския договор

Пшеницата с договор за доставка през декември  на MATIF поевтиня с 0,4 процента и струва 307 евро/т, а котировките на годишна база са се увеличили с 9,5%. Следващата следваща серия от договора с доставка през март поскъпна с 1,9 на сто. до 307 евро/т. Цената на царевицата на парижката борса в мартенския договор се повиши с 1,2 процента. и възлиза на 292 евро/т , като се е увеличил с 18,1% през последната година.

Ситуацията на борсата в Чикаго

Пшеницата в декемврийския договор се увеличи с 3 процента до 267,12 щ.д./т. Цената на царевицата с договор за доставка през декември се повиши с 0,4 процента на борсата в Чикаго. и възлиза на 247,14 щ.д./т, като спрямо миналата година се увеличава със 7,1%.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА