Товарооборотът на българските пристанища ще надмине 22 милиона тона в края на годината

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Общият товарооборот на българските пристанища ще надмине 22 милиона тона в края на годината, което е сериозен показател за икономиката. Това съобщи министърът на транспорта Данаил Папазов, предаде сайтът varnautre. Той припомни, че товарооборотът на Пристанище Варна отбелязва много сериозен ръст. Същото важи и за Порт Бургас.

“Това означава, че икономиката започва да работи. До момента в пристанище Варна ръстът е над 16% в товарооборота, като за последните два месеца за пръв път се обработват над милион и 200 хиляди тона”, посочи министърът. Преди няколко дни е приключила процедурата по отдаването на пристанище Никопол. Завършили са и проверките по всички концесии, които в момента се изпълняват. “Голяма част от концесиите се изпълняват много добре – само за периода, който проверявахме, концесионните такси са над 8 милиона лева”, посочи Папазов.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА