Супермаркетите в ЕС ще бъдат наказвани за продажба на заразено със салмонела месо

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Супермаркетите в Европейския съюз ще бъдат санкционирани за продажба на месо заразено със салмонела, дори и да не са го опаковали те. Това реши Европейският съд в Люксембург, като поводът е делото по обвинение срещу една мениджъра на супермаркет в Австрия, в чийто магазин се продавало месо заразено със салмонела. Жената трябвало да плати глоба, въпреки, че стоката била опакована от доставчика, а не в магазина.

Според съдиите на Европейския съд, прясното пилешко месо трябва да бъде безвредно до края на неговия срок на годност. За да предпази потребителите, правосъдният орган предприема и санкции срещу магазина.

Говорител на германското министерство на земеделието обяви, че Агенцията по безопасност на храните ще прави проверки в магазините и ще определя в отделни случаи срещу кого и в какъв размер да бъде глобата.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама