Спипаха бракониер да залага мрежа във Варненско

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

В края на миналата седмица  екип от инспектори на „РК“  Варна извършил проверки и наблюдения на язовир Цонево и река Двойница след получен сигнал на тел.112, съобщават от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. На язовир Цонево служителите са открили поставена в работно положение 50 м мрежа. Рибата от нея е освободена и върната обратно във водата, а мрежите са иззети с костативен протокол срещу неизвестен нарушител.  В по-късните часове на същия ден, инспекторите са наблюдавали и заловили в лице, което залага мрежи на южния бряг на река Двойница. Улов от риба не е установен, а мрежите, с обща дължина 45 м са иззети с АУАН.

Служители на ИАРА откриха още заложени 70 риболовни уреди тип „кош“ по време на забраната за улов на попче в Черно море

Проверка с патрулен катер на ИАРА 4 в акваторията на Черно море в края на миналата седмица  е установила поставени в работно положение 70 немаркирани риболовни уреди тип „кош“, заредени със стръв за улов на риба от вида „попчета“ . Уредите са извадени и иззети с констативен протокол срещу неизвестен нарушител. Съгласно. на Министъра на Земеделието храните и горите от 15 април за улов на риба през периода на нейното размножаване, във водите на Черно море се забранява уловът на риба от вида попче до 15 май.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама