Шанс за безплатно участие в онлайн курс по биологично земеделие

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Представители на 13 страни, сред които и България, имат уникалния шанс за курс по биологично земеделие, организиран от Университета в Бари, Италия. Курсът е безплатен за първите 30, които подадат документи.

Курсът „Предизвикателствата на биологичното земеделие“ е организиран в рамките на Ok-Net-Arable, европейски научен проект за обмен на знания за биологичното земеделие по Хоризонт 2020, изпълняван от 17 европейски организации, сред които и Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА.

Курсът е тримесечен: от 3 април до 30 юни 2017 и се провежда онлайн чрез уеб-базираната платформа на Университета на сайта http://el.iamb.it/.

Целта на курса е да предостави последна информация за най-новите развития в биологичното земеделие, да запознае участниците с нови инструменти и практики за био производство и опазване на природата. Обучението е в шест модула: качество на почвите и плодородност; подхранване; вредители и контрол на болестите; справяне с плевелите; специфични въпроси на добивите; възстановяване. Всеки модел е разписан в двуседмичен курс, като се предоставят достъп до брошури, наръчници, видео клипове, доклади, интернет-страници и друга информация.

Курсът е насочен към професионалисти в средата на тяхната кариера. Изискването е да имат университетска диплома по земеделие, както и основен опит в биологичното земеделие и задълбочен интерес към новостите в него през последните години. Курсът е отворен и към студенти, които специализират био земеделие, както и към организациите от проекта Ok-Net-Arable. Кандидатите трябва да владеят английски, поне четиригодишно университетско образование, основни познания по биологично земеделие, достъп до компютър, свързан с интернет, възможност да отделят поне четири часа седмично за обучение по курса.

Завършилите успешно курса ще получат сертификат.

Срокът за подаването на документите е 15 март 2017, но само за първите 30, включително и българи, е безплатен.

Побързайте и изпратете биография и попълнено заявлението, което можете да свалите от линка по-долу на адрес: [email protected]

Повече информация може да намерите ТУК.

От линка можете да свалите и формуляра за кандидатстване.

  • Информация и формуляр
  • Формуляр
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама