Само 1 държавна фирма държи над 25% от парите си в една банка

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Само едно предприятие в системата на аграрното министерство държи над 25 % от средствата си в една банка. Надвишаването на прага обаче е едва с 1 % в Северноцентралното държавно предприятие, става ясно от справка на Министерството на земеделието и храните. Няма данни за други държавни предприятия и търговските дружества с над 50 на сто държавно участие в капитала и дружествата, които те контролират, които са с балансова стойност на паричните средства над 3 000 000 лева и нетна експозиция към една банка над 25 на сто.

Изборът на банка при ползването на финансови услуги се прави на базата на минимум 5 получени оферти. Правилата за класиране на банките са общи и задължителни за всички държавни дружества. Данните за спазване на правилата за концентрация на средствата ще се обявяват публично на всеки три месеца. Депозираните пари, за които се слага таван, се изчисляват като разлика между наличните активи и кредитите, изчислени в левове. Критерият за оценка е икономически най-изгодната оферта.

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА