С близо 2% по-малко бяло месо е произведено в кланиците през 2019 г.

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Със 7,4% по- малко са разфасовките на птиче месо в кланиците, с 4,7% нагоре са произведените цели трупчета

През 2019 година производството на бяло месо от птици и зайци в кланиците, включително субпродукти и втлъстен черен дроб, намалява с 2 141 тона или с 1.8% в сравнение с 2018 година и достига 114 396 тона.

Произведеното количество бяло месо представлява 56.5% от общото промишлено производство на месо в страната през 2019 година, което възлиза на 202 266 тона или с 2.3% по-малко спрямо предходната година.

Произведени са по- малко субпродукти

В сравнение с 2018 година произведените субпродукти намаляват с 6.7% и достигат 7 003 тона. Намалява и произведеният втлъстен черен дроб с 431 тона или 15.2%, като достига до 2 399 тона.

Разфасовките от птиче месо в кланиците през 2019 г. са 46 087 тона, което е със 7.4% по-малко от количеството им през 2018 г. Произведени са 57 393 тона бяло месо във вид на цели трупчета, което е с 4.7% повече в сравнение с предходния период.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА