С близо 2% по-малко бяло месо е произведено в кланиците през 2019 г.

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Със 7,4% по- малко са разфасовките на птиче месо в кланиците, с 4,7% нагоре са произведените цели трупчета

През 2019 година производството на бяло месо от птици и зайци в кланиците, включително субпродукти и втлъстен черен дроб, намалява с 2 141 тона или с 1.8% в сравнение с 2018 година и достига 114 396 тона.

Произведеното количество бяло месо представлява 56.5% от общото промишлено производство на месо в страната през 2019 година, което възлиза на 202 266 тона или с 2.3% по-малко спрямо предходната година.

Произведени са по- малко субпродукти

В сравнение с 2018 година произведените субпродукти намаляват с 6.7% и достигат 7 003 тона. Намалява и произведеният втлъстен черен дроб с 431 тона или 15.2%, като достига до 2 399 тона.

Разфасовките от птиче месо в кланиците през 2019 г. са 46 087 тона, което е със 7.4% по-малко от количеството им през 2018 г. Произведени са 57 393 тона бяло месо във вид на цели трупчета, което е с 4.7% повече в сравнение с предходния период.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ
Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама