Със 7,4% по- малко са разфасовките на птиче месо в кланиците, с 4,7% нагоре са произведените цели трупчета
През 2019 година производството на бяло месо от птици и зайци в кланиците, включително субпродукти и втлъстен черен дроб, намалява с 2 141 тона или с 1.8% в сравнение с 2018 година и достига 114 396 тона.
Произведеното количество бяло месо представлява 56.5% от общото промишлено производство на месо в страната през 2019 година, което възлиза на 202 266 тона или с 2.3% по-малко спрямо предходната година.
Произведени са по- малко субпродукти
В сравнение с 2018 година произведените субпродукти намаляват с 6.7% и достигат 7 003 тона. Намалява и произведеният втлъстен черен дроб с 431 тона или 15.2%, като достига до 2 399 тона.
Разфасовките от птиче месо в кланиците през 2019 г. са 46 087 тона, което е със 7.4% по-малко от количеството им през 2018 г. Произведени са 57 393 тона бяло месо във вид на цели трупчета, което е с 4.7% повече в сравнение с предходния период.