Глобалното потребление на шоколад се е увеличило до рекордните 7,1 млн. тона през миналата година и изпреварва значително добива на какао. Това става ясно от доклада на “Монделийз Интернешънъл” за напредъка през 2015 г. на тема „Призив за благоденствие“ (Call For Well-being). Докладът разглежда в детайли множество глобални проблеми, сред които и проблемът с намаления добив на какао в световен мащаб. Една от водещите програми на компанията – „Какао Лайф“ е насочена именно към дългосрочното разрешаване на този проблем чрез осигуряване на устойчиво развитие на какаовите ферми. Към момента в нея участват близо 80 000 фермери, в повече от 795 общности.
От доклада става ясно как компанията напредва и в амбицията си да се превърне в световен лидер в здравословните закуски – само във Великобритания употребата на сол в производството е намалена със 117 тона за последните 4 години. А само от напитките си компанията е спестила 70 000 тона захар за същия период в глобален мащаб.
Рекорд: 7,1 млн. т шоколад изядени за година
Автор:
Екип на Агрозона
Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие.
Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби.
Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона
РЕКЛАМА
ВИДЕО
Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000 хранителни продукти.