Пускат 465 млн. лева зелени плащания около Гергьовден

Агрозона
Агрозона
2 Минути

Около Гергьовден ще бъдат направени Зелените плащания, които са в размер на 465 млн. лева, научи Агрозона. Да края на седмицата или в началото на следващата пък ще бъдат изплатени 34 милиона лева по агроекологичната мярка 214 от стария програмен период. Това плащане ще бъде последното по тази мярка, като средствата ще достигнат до бенефициенти, които трябва да получат средства за направление ВПС 1 – Възстановяване и поддържане на затревени площи с висока природна стойност, за което се изисква всяка година земеделските стопани да отбележат дали ще косят или ще има паша върху постоянно затревените площи. За двата вида практики е забранено използването на минерални торове и ПРЗ и не трябва да се изграждат нови отводнителни системи.

Няма да има удължаване на срока за кампанията по директни плащания

Средствата са предвидени също така за пасторализъм, традиционни овощни култури, сеитбооборот, контрол на почвената ерозия, местни породи и направление ВПС 4, което се отнася за поддържане на местообитания на защитени видове в обработваеми земи.

Очаква се също така в първите дни на следващата седмица тютюнопроизводителите да получат по сметките си 85-те млн. лева, стана ясно на днешното правителствено заседание.  Финансовият ресурс се отпуска по Схемата за преходна национална помощ за тютюн, необвързана с производството.

Avatar photo
Автор: Агрозона
Agrozona.bg e информационен сайт, който представя последните новини и анализи в сектор „Земеделие”, Хранително-вкусовата промишленост и предприемачество в селските райони. Тук ще откриете полезна информация, свързана с възможностите за национално и европейско финансиране на българските фермери, промени в българското и европейското законодателство и тенденциите в селското стопанство в България, Европейския съюз и по света.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements