Производството на пилешко месо в Турция намалява

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Въпреки това производството на пуйки е нараснало с 9% в сравнение с август 2019 г.

Производството на пуешко месо се е увеличило с 9,4%, производството на кокоши яйца е намаляло с 3,1%, броят на закланите пилета е намалял с 4%, а производството на пилешко месо е намаляло с 4,4% през август в сравнение със същия месец на предходната година.

Производството на пуешко месо се е увеличило с 9,3%, производството на пилешко месо се е увеличило с 2,1%, броят на закланите пилета се е увеличил с 1,6%, а производството на кокоши яйца се е увеличило с 0,03% през периода януари-август в сравнение със същия период на предходната година, се казва в последния доклад на Turkstat.

Производството на пилешко месо е намаляло с 10,2% през август в сравнение с предходния месец и е реализирано като 156 605 тона. Броят на закланите пилета намалява с 9,8% през август в сравнение с предходния месец и възлиза на 89,38 милиона птици. Производството на кокоши яйца се е увеличило с 3,1% през август в сравнение с предходния месец и е достигнало 1,6 милиарда единици.
В същото време производството на пуешко месо е намаляло с 8,1% през август в сравнение с предходния месец, достигайки 5167 тона.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА