Президентът на Туркменистан иска по-силно сътрудничество с България

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Туркменистан проявява интерес за сътрудничество със страната ни в сферата на селското стопанство, икономиката, енергетика, транспорта и комуникациите, съобщава БНР. Гурбангулу Бердимухамедов, президентът на азиатската държава, иска по-силно сътрудничество, основаващо се на равенство и взаимна изгода.

За 3-ти и 4-ти юли в Ашхабад, столицата на Туркменистан, е планувано редовно заседание на междуправителствената туркменско-българска комисия за икономическо сътрудничество. По време на срещата се очаква да бъдат определени конкретни стъпки за съвместна дейност във всяка от сферите на интерес.

Възможностите за доставка на природен газ от азиатската държава до България и в частност начините за изпълнение на проекта за полагане на Транскаспийския газопровод до крайбрежието на Азербайджан, от където туркменският газ да бъде доставен в Турция, България и други страни от Европа, продължават да бъдат обект на периодични разговори.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements