През март стартира изплащането на помощта заради войната в Украйна

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Планира се още извънредна помощ за сектор „Плодове и зеленчуци“, която трябва да бъде обявена през следващите две седмици

По време на национална среща на производители на плодове и зеленчуци, която се проведе в Пловдив, оранизирана от Браншовата камара „Плодове и зеленчуци“ и от Национална асоциация на картофопроизводителите министъра на земеделието Явор Гечев взе решение, в резултат на наши предложения, в началото на март месец да започне изплащането на така ползотворната помощ, която в миналата година изигра много важна роля за всички производители, а именно помощта по отношение на войната в Украйна. Това заяви в интервю за Агрозона Цветан Цеков, председател на Браншовата камара „Плодове и зеленчуци“.

Извънредно подомагане

“Ще има още една допълнителна помощ, която ще бъде обявена в рамките на следващите до две седмици. Тази помощ ще бъде насочена към сектор „Плодове и зеленчуци“ Тя може да бъде предоставена под форма на де минимис или като извънредно подпомагане”, съобщи още Цеков.

“Сектор плодове и зеленчуци беше най-неподпомагания в продължение на 30 години. Бяхме подложени на какви ли не сътресения, като започнем от незаконен внос, сив сектор, дъмпингиране на цените и още. Това извънредно подпомагане е крайно необходимо за производителите на плодове и зеленчуци, за да запазим сектора и традиционния си поминък”, допълни председателят на Браншовата камара „Плодове и зеленчуци“.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА