По един тон шаран зареждат магазините в Добрич всеки ден

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Голямо изобилие от риба предлага добричкият пазар за Никулден. Това съобщи радио Добруджа. Ако за хляба е валидна поговорката „Ден година храни” то преди празника на рибарите се казва „Никулден къща храни”.

Най-търсен отново е шаранът. Някои от търговските обекти зареждат по един тон на ден и до вечерта асортиментът е изкупен. Вторник – пазарен ден е в сила и за рибните продукти. Морски и речни дарове пълнят торбите на клиентите. Шаранът и толстолобът вървят с по 50 ст. надолу. По шест лева се продава шаран и по три толстолоб. Най-евтината риба е таранката. Само два лева. Следва я платиката-прясна речна риба за 3.50 лв. В златната ценова среда попадат, хек за 5.80 лв., кефал за 5.00 лв, чернокоп за 6.00 лв. и треска на същата цена. Прясната скумрия се нареди сред скъпите морски продукти – 10.00 лв за кило. Черноморски паламуд ще намерите за 12 лв. Сьомговата пастърва върви по 13.00 лв. Ако не ви се чисти риба, филето е за препоръчване. От „народната” сьомга котлет за 20.00 лв. до филе от херинга за 6.50 лв. Търговците са изключително вежливи и не отказват да дават рецепти и разяснения на купувачите. И ако нарастването на потребителите расте ден след ден, то пикът се очаква навръх Никулден.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама