По 6 мерки отворени едновременно от края на август до последната седмица на ноември

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Прием по шест мерки едновременно ще правят експертите от ДФ „Земеделие“ в последната седмица на август. Това става ясно от актуализираният индикативен график за прием на заявления за подпомагане по Програмата за развитие на селските райони за 2017 година. Тогава ще може да се подават документите по подмярка 2.1.2 Помощ за осигуряване на консултантски услуги за малки земеделски стопани (ТПП), Подмярка 2.1.1 Консултантски услуги за земеделски и горски стопани, Подмярка 4.1.2 Инвестиции в земеделски стопанства по ТПП за развитие на малки стопанства, както и ще стартира приемът на проекти по подмярка 6.1 Създаване на стопанства на млади фермери. В края на последния летен месец ще приключат приемите по подмярка 19.2 Прилагане на операции в рамките на стратегии за водено от общностите местно развитие (ЛИДЕР) и подмярка 19.4 Текущи разходи и популяризиране на стратегията за местно развитие.

С шест отворени приема ще приключи и септември, когато ще бъдат достъпни все още три от мерките от август, но ще може да се подават проекти и по подмярка 4.2 Инвестиции в преработка/маркетинг на земеделски продукти, която стартира в началото на месеца и ще продължи девет седмици, по това време е отворена и мярката за млади стопани. В сила ще бъде по това време приемането на документи и по мярката за хуманно отношение към животните. Последният пик за годината, когато ще бъдат отворени шест мерки едновременно е в края на ноември. Тогава ще се кандидатства за финансиране по три горски мерки, както и по мерките за учредяване на групи и организации на производители.

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements