Плодовете и зеленчуците – първи в класацията на противораковите храни

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Световният фонд за изучаването на рака и Американският институт за неговото изследване поставят на първо място плодовете и зеленчуците в класацията на противораковите храни. Препоръката на Световната здравна организация е да се консумират всеки ден поне 400 грама общо продукти, които можем да наберем от овощната и зеленчуковата градина, а Световната организация по рака препоръчва прием на 800 грама от тези полезни храни, предава БНР.

Според учените,  тъмнозелените листни зеленчуци, по-специално кръстоцветните като броколи и зеле, са особено полезни за предотвратяване на рак. Морковите имат същото въздействие. Доматите и други съъдржащи лекопен зеленчуци намаляват риска от рак на простатата, дебелото черво и белия дроб. Горските плодове са сред най-ефикасните срещу рак, защото съдържат противоракови холифеноли, твърдят още учените.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА