Панаир на киселото мляко посреща гости в Разград

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев ще бъде част от събитието

Събитието включва базар на млечни и други хранителни продукти, както и на произведения на занаятчии от цялата страна. По време на посещението си министър Вътев ще има срещи с фамилни земеделски стопанства и с ръководството на общината. Празникът се провежда в рамките на три дни с богата културна програма, конкурси и състезания.

“Разград отново се превръща в столица на киселото мляко”, обяви зам.- кметът на общината Добрин Добрев по повод откриващия се 21-ви Панаир на киселото мляко. Идеята на форума е да популяризира народните традиции на етнографската група капанци, свързани с приготвянето на неповторимото по вкус и консистенция кисело мляко, предаде БНР.

В тридневната програма на панаира са включени множество събития – конкурс за най-добър производител на млечни продукти “Баш Майстор”, избор на Кралица на киселото мляко сред представителките на танцовите състави във вечерните концерти, забавното състезание “Да правим таратор, а не терор!”, детски пленер и много други.

За първи път ще се проведе състезанието за смелост “Чушката люта, пак люта, и аз съм, либе, кат нея!” за надяждане с пиперливия зеленчук и погасяване на пожара с кисело мляко.

По време на атрактивното събитие Разград ще бъде посетен и от делегации от градове-побратими – румънския Кълъраш и турските Авджълар и Одунпазаръ.

 

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements