Откриха Третия събор на българското земеделие

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

Днес във Варна беше открит Третият събор на българското земеделие. Той ще продължи и утре, а мястото, което заема, се намира пред входа на Фестивалния и конгресен център. Изложението съвпада с Деня на град Варна.

Събитието започна в 08:00 сутринта, като нямаше официално откриване. Участниците бързо наредиха кокетните павилиончета, предоставени безплатно от организаторите – Министерство на земеделието и храните. В събора участват 8 фирми, като основно се предлагат пчелни продукти. Освен това на различните щандове могат да бъдат дегустирани разнообразни тестени и млечни изделия. Посетителите имат възможност да опитат различни видове мед, сирене, краве масло, кисело мляко, топено сирене, хляб, тестени закуски, боза и айран.

Прави впечатление, че участниците са изключително любезни, обръщат внимание на всеки клиент и търпеливо обясняват преимуществата на своите продукти, като освен това раздават брошури с интригуващи факти и информация. Клиентите от своя страна проявяват огромен интерес към събора и се тълпяха пред павилионите. Почти всяка дегустация завършва с покупката на съответния продукт.

Интерес буди присъствието на фирма Чародейци от Пловдив, която е единственият в страната биопроизводител на нетрадиционното за България растение – топинамбур (земна ябълка). На техния щанд можете да вкусите екстравагантни продукти, направени от земна ябълка, като: био фиточай, инулино-фруктозен сироп, пастет, лютеница, брашно и чипс.

Желаещите да посетят събора и да опитат от лакомствата могат да го направят до утре вечер, когато той ще приключи.

Георги Джендов

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА