От догодина подпомагането на едно животно – само по една схема

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Схемите за подпомагане на животновъдите от кампания 2015 ще дават възможност едно животно да кандидатства само по една схема. Това е станало ясно днес на Работна група в МЗХ за обсъждане на проектите на новите схеми на директни плащания от кампания 2015, разказа за “Агрозона” експертът на АЗПБ Таня Дъбнишка. Заместник -министър Васил Грудев е наблегнал върху това, че по схемите по кампания 2015 задължително в регистъра трябва да е отбелязано направлението на животното – млечно или месодайно (за крави). Ако не е упоменато, животните не могат да кандидатстват за подпомагане. Животновъдите трябва да проверят как фигурират в регистъра животните им.

Една ферма може да има различни животни, но всяко животно  кандидатства за подпомагане според направлението си. Европейската комисия е обърнала внимание, че направлението на животните не може да се сменя във времето.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА