Обявиха българска салата за най-вкусната в света

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Българската овчарска салата се нареди на първо място в класация за 50-те най-вкусни в света. В топ 10 попадат още три български салати  – млечната салата на 6-то място (б.р. – известна още като “Снежанка”) и шопската салата на 7-мо място. Това обяви световният кулинарният пътеводител Taste Atlas, предаде plovdiv24.

По същество овчарската салата е шопска салата (краставици, домати, лук, чушка и сирене) с добавка на гъби, яйца и шунка. Салатата обикновено се залива със зехтин, оставя се да почине няколко минути и след това е готова за консумация.

Особено популярен е през лятото поради освежаващите си вкусове и използването на сезонни зеленчуци. Във въпросната класация изпреварва гръцкия дакос и японската гома уакаме, които са съответно на 2-ро и 3-то място.

Това не е единственото признание за българските ястия. В началото на тази година баницата ни беше обявена за най-доброто тестено изделие в света, като изпревари португалските тарталети и турската баклава.

В галерията към новината може да видите цялата класация с 50-те най-вкусни салати в света.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements