Нова констатация, че са необходими мерки за подобряване на пазарната среда за българските продукти

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

Необходими са редица мерки които да направят по-добра пазарна среда за българските продукти в България. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Явор Гечев, предаде ИА “Фокус”. „Трябва да им се осигури по-лесен достъп до пазара и по-голямо търсене, за да може плавно да се вдига брутният национален продукт. Всички сме свидетели, че потребителите имат желание да купуват български продукти, но те се произвеждат все по-малко. И се опитваме да направим така, че когато кажем, че нещо е приоритет в Министерството на земеделието, не само да се приказва, че е приоритет, а да се вземат дългосрочни мерки, така че българските производители да знаят, че тази политика ще бъде водена по този начин, докато това правителство е на власт”, обясни заместник-министърът.

Явор Гечев допълни, че проверките по границите за вноса на плодове и зеленчуци дават резултати и вече е невъзможен нерегламентиран внос. По думите му, тези проверки ще продължат дотогава, докато няма трайно решение на въпроса. По отношение на възможностите за това, в търговските вериги да се предлагат повече български плодове и зеленчуци, заместник-министърът на земеделието и храните заяви, че предстоят срещи с представители на всички български магазинни мрежи. „Конкретното ни предложение към хипермаркетите е да подават отсега информация за количествата стоки, които ще им бъдат необходими за следващата година. Тази информация ние ще я предаваме на браншовите организации, за да могат те да се организират и да отговорят на изискванията на пазара като количество и качество на продукцията.”, обясни Явор Гечев.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements