Не пропускайте: Последното събитие на Be Organic!

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Националната кампания CAP Green Zone: Be Organic! в партньорство с ХРАНКООП ви канят на Фермерски пазар на площад “Гина Кунчева” в гр. София на 16.06.2024 г. от 10:00 ч.
На място ще можете да се срещнете с фермери от цялата страна, да опитате продукцията им и да зададете своите въпроси, а в рамките на събитието ще може да се обърнете и към екипа на CAP Green Zone: Be Organic!, с които можете да поговорите за биопроизводството и късите вериги на доставка. Вече познатият инфлуенсър Петър Христов ще представя ползите на Общата селскостопанска политика на разбираем и достъпен език.
Също така организаторите ще проведат анкета, като целта й е да се направи оценка за степента на информираност сред посетителите относно ползите от консумацията на органични храни, както и проучване на техните потребителски навици. До момента в анкетата на проекта са участвали над 500 души. Можете да я попълните и онлайн тук.

По време на събитието екипът ни ще продължи да популяризира Интерактивната карта на биопроизводителите в България, разработена в рамките на проекта CAP Green Zone: Be Organic! Картата показва местоположението на биологичните ферми и предоставя бърз и лесен достъп до добрите практики в производството, онлайн и физически магазини, където да откриете тяхната продукция.

Ще направим и демонстрация на приложението  FarmCheck, което дава възможност за повече прозрачност и информиран избор на потребителите при ежедневното им пазаруване.

Информационните дни на Be Organic!, проведени в рамките на фермерски пазари, имат за цел да представят Общата селскостопанска политика пред широката аудитория и да запознаят земеделските производители с възможностите за развитие, които предоставя ЕС. Събитията имат за задача да насърчат устойчивото производство на биохрани в България и да информират потребителите у нас за ползите от чистата храна. Посетителите на място ще могат да получат информационни материали за новата ОСП.

Събитието се организира по проектa CAP Green Zone: Be Organic!, реализиран от АБ Комюникейшънс ЕООД с финансовата подкрепа на Европейския съюз.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама