Намаление на фючърсните котировки на зърно на MATIF

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Котировките на зърнените култури на Парижката фондова борса завършиха със спад в цените в края на седмицата. Пшеницата поевтиня с 1,8%.

При липсата на котировки за зърно на Чикагската фондова борса , тъй като е Денят на благодарността, цените на договорите за пшеница и царевица на Matif продължиха спадовете от сряда.

Пшеницата с договор за доставка през декември падна с 1,8% на Matif. и струва 321,25 евро/т, като на годишна база котировките се повишават с 4,9%. Цената на царевицата на парижката борса в мартенския договор падна с 0,3 процента. и възлиза на 303,00 EUR/т , като се е увеличила със 17,0% през последната година.

Леко поскъпване на рапицата на борсата в Париж

Котировките на рапицата на световните фондови борси приключиха с лек ръст на цената на борсата в Париж (след силен спад предишния ден до най-ниската стойност от два месеца) и продължаване на разпродажбите на борсата в Уинипег. Американската соя не е включена в списъка заради Ден на благодарността.

Рапицата с доставка през февруари на борсата в Париж поскъпна с 0,2 процента и възлиза на 586,50 евро/т , което е с 15,2% повече от предходната година.

Канадската канола падна с 1 процент на фондовата борса в Уинипег и струва 820,60 CAD/т, като през последната година цената е паднала с 19,9 на сто.

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА