МЗХ не може да се намеси в казуса с неизкупения тютюн

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

“Общо за страната мога да кажа, че изкупната кампания е приключила. Изкупени са сто процента от сортовите групи тютюн „Кабакулак“, „Виржиния“ и „Бърлей“. Отделни са случаите на неизкупена суровина от най-масовата сортова група, която е „Басми“ – това каза Георги Ралчев, държавен експерт в Дирекция „Държавни помощи и регулации“ в Министерството на земеделието и храните в интервю за радио “Фокус”. Той поясни, че производителите сами трябва да договарят условията за изкупуване на продукцията им и министерството не може да се намеси, защото това би означавало еднолично вземане на страна по спора.

Ралчев каза още, че “изготвеният вече законопроект за промяна на Закона за тютюна и тютюневите изделия предвижда именно тези механизми, с които държавата да може да отвърне по адекватен начин на подобни казуси, което към момента в закона липсва.”

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА